Zimac’s Sommartallrik 2.

juli 9, 2007 at 2:58 e m 1 kommentar

Då har vi kommit fram till kycklingen! Detta är ett Italienskt recept och det går inte att misslyckas. Gör gärna dubbel portion direkt, den är lika god dagen efter.

Italiensk kyckling i marinad        4-6 port.

4 kycklingfiléer

1 tsk mexikansk kryddblandning (knorr)

½ tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk rosmarin (och en dutt extra 😉 )

1 tsk salt (Vid dubbel sats räcker 1½ tsk)

1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:

Blanda kryddor och vitlök. Klappa in blandningen i de tinade kycklingfiléerna. (Det blir ett tunt lager krydda över filéerna) Låt dra en timme i kylskåpet. Bryn filéerna till fin färg i matfett. Stek klart i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.

Marinad:

1 dl olivolja

½ dl vatten

1 msk balsamvinäger

1 krm svartpeppar

Gör så här:

Blanda marinaden. Skär filéerna tunt och lägg upp på fat. Slå över marinaden och lägg kallt att dra i några timmar. Garnera med rödlök och kapris (eller vad skafferiet har att erbjuda).

dsc00529.jpg

Den ogarnerade versionen…

Entry filed under: Matglädje.

Zimac’s Sommartallrik 1. Zimac’s Sommartallrik 3.

1 kommentar Add your own

  • 1. curlingmormor  |  juli 9, 2007 kl. 8:09 e m

    Detta låter himmelskt gott och vad fiffigt att kunna förbereda!!!!!!!!
    Håller just nu på att skriva ut recepten hi hi.
    Kramizzzz

    Svara

Lämna en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 32 584 hits

Kategorier

juli 2007
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031