Zimac’s Sommartallrik 2.
juli 9, 2007 at 2:58 e m 1 kommentar
Då har vi kommit fram till kycklingen! Detta är ett Italienskt recept och det går inte att misslyckas. Gör gärna dubbel portion direkt, den är lika god dagen efter.
Italiensk kyckling i marinad 4-6 port.
4 kycklingfiléer
1 tsk mexikansk kryddblandning (knorr)
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk rosmarin (och en dutt extra 😉 )
1 tsk salt (Vid dubbel sats räcker 1½ tsk)
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Blanda kryddor och vitlök. Klappa in blandningen i de tinade kycklingfiléerna. (Det blir ett tunt lager krydda över filéerna) Låt dra en timme i kylskåpet. Bryn filéerna till fin färg i matfett. Stek klart i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
Marinad:
1 dl olivolja
½ dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Blanda marinaden. Skär filéerna tunt och lägg upp på fat. Slå över marinaden och lägg kallt att dra i några timmar. Garnera med rödlök och kapris (eller vad skafferiet har att erbjuda).
Den ogarnerade versionen…
Entry filed under: Matglädje.
1 kommentar Add your own
Lämna en kommentar
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1. curlingmormor | juli 9, 2007 kl. 8:09 e m
Detta låter himmelskt gott och vad fiffigt att kunna förbereda!!!!!!!!
Håller just nu på att skriva ut recepten hi hi.
Kramizzzz